Labradorit Nedir?
Labradorit taşı, mavi, yeşil, kahverengi yanardöner renklerde bir taştır. Bazen ışığa görede renk değiştirebilir. İçerisindeki bu renk ve ışık oyunları onu değerli yapar ve tercih edilme sebebidir. Kanada’daki Labrador sahillerinden çıkarılması sebebiyle Labradorit ismini alan bu göz kamaştırıcı güzellikteki taş, magmatik kayaçlarda oluşmaktadır. Diğer adı spektrolit olarak bilinir.
İlk olarak 1770 yılında rastlanmıştır. Çek misyoner Pater ADOLF tarafından Labrador adasında bulunmuştur. 1970 yılında da ülkemizde Trakya bölgesinde rastlanmıştır.
Labradorit Taşı Özellikleri
Kalsiyum, Sodyum ve Alüminyum Silikatlerindendir. Sertliği 6 – 6,5 arasındadır. Triklinik sistemde kristalleşmiş, kayaç oluşumuna sebebiyet veren yapıcı primer minerallerin fenokristalleşerek bazik pegmatitlerin cevherleşmesi ile meydana gelir.
Kanada, Madagaskar,Finlandiya,Norveç Rusya, Hindistan,Orta Amerika’daki maden yataklarında işletilir. Siyahtan kırmızıya, turuncudan yeşile birçok rengi içinde barındırır.
Değerli Doğal Taşlar sınıfında yer alan Labradorit taşı, aynı zamanda Siyah Ay taşı olarakta adlandırılır. Yüksek sıcaklıklarda oluşan bu kristal evrensel yaşam enerjisini taşır.
Labradorit kristalinin güzel enerjisi size mutluluk verir ve olumlu yönde etkiler. Labradorit ile yapılan içedönüş çalışmaları ile 3. gözünüzü aktifleştirebilir ve güçlendirebilirsiniz.
Bazı ülkelerde Labradorit için “Yıldızların Tapınağı” tabiri kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise kişinin duru görüsünü açarak geniş vizyonlar almasına, astral seyahatler yapabilmesine, yani varoluşun farklı katmanlarına geçiş yapmasına inanılmasıdır. Bileklik yada kolye olarak kullanılabilir.
Labradorit Taşı Bakımı ve Temizliği
Labradorit taşının sertlik derecesi orta seviyedir. (6-6,5 civarı) 7 ve üzeri sertlikteki taşlar için toprak ve su ile temizleme yöntemlerini öneriyoruz. Ancak 7’nin altındaki taşlar için
- Tütsü ile temizleme
- Mum ışığında temizleme
- Selenit taşı yada tuz lambası yanına koyarak temizleme yöntemlerinden birini kullanabilirsiniz.
Labradorit Taşı Faydaları
- Gözler için faydalıdır
- Gece görüşünü güçlendirir.
- Yüksek kan basıncının dengelenmesinde faydalıdır.
- Omurga hastalıkları kalsiyum eksikliği, mevsim değişikliklerine duyarlılık ve aşırı üşüme gibi şikayetlerde faydalı olur.
- Daha iyi odaklanmayı ve konsantre olmayı sağlayacak olan içsel sükuneti sağlar. Bu özelliği dolayısıyla, örneğin sınavlar gibi yoğun dikkat gerektiren durumlarda kullanılması faydalıdır.
- Kişinin geçmişini ve güncel yaşantısını çözümlemesine yardım eder.
- Ruhsal bakımdan gelişme amacıyla kullanılır.
- Sezgileri kuvvetlendirir.
- 3. gözü kuvvetlendirir.
Künye
Sertlik |
6 – 6,5 |
Özgül Ağırlık |
2,70 – 2,74 |
Kimyasal Formül ve Grubu |
CaNa(Al,Si)AlSi2O8 ve Feldspat |
Renk |
Metalik Mavi ve Yeşil Tonları, Işığa göre pembe, sarı |
Çıkarıldığı Yerler |
Kanada, Madagaskar, Finlandiya, Norveç Rusya, Hindistan, Orta Amerika, Türkiye |
Çakralar |
Üçüncü göz, alın, taç |
Labradoit taşı renk değiştirirmi
Yarı saydam olanları değiştiriyor genellikle mavi tonları oluyor pek dikkat etmedim. Saydam olanları daha pahalı zaten bu yüzden.
Harika !
Sitrin tawinin dogalli nasil bilinir?