Boğaz Çakrası ve Taşlar

2

5- Boğaz Çakrası (Boyun- Gırtlak, Visshudha Chakra)

Boğaz çakrasının boğazın ortasında olduğu varsayılır. Omurganın yedi adet omurdan oluşan boyun bölgesidir burası. Çakra boyun ile boğaz arasındaki çukur bölgededir. Boğaz çakrası özünde tiroid hormonları sebebiyle bedensel olarak büyüme ve gelişmeyi, konuşma organı sebebiyle iletişimi, omurganın tepesinde olması sebebiyle de beyin ile vücut arasındaki dengeyi temsil eder. Boğaz çakrası açık olan kişiler kendini en doğru biçimde ifade edebilirler. Dinlemeyi bilir, boş konuşmazlar. Konuştuklarında bilgece ve net konuşurlar. Yanlış fikirlere karşı “hayır” diyebilme iradesine sahiptirler. Boğaz çakrasının rengi açık mavidir. Bu sebeple mavi, turkuaz, yeşilimsi mavi renkli taşlar kullanılabilir.

Çalışma problemi olması ya da hiç çalışmaması halinde:

Boğaz çakrasının çalışmaması yada kısıtlı çalışması durumunda Obezite, astım, bronşit, kulaklarda işitme sorunu, kulak çınlaması, boğaz ağrısı, ağız içi aft, tükürük bezleri sorunları, guatr,gibi genellikle boğaz kısmında beliren rahatsızlıklar görülür. Kişilik açısından ise genellikle güvenilmez, sadakatsiz, soğuk, öfkeli, alıngan, öz güven eksikliği gibi kişilik sorunları görülebilir.

  • Sıkılganlık – konuşamama
  • Aşırı gereksiz konuşma
  • Kendini bastırılmış hissetme
  • Kendini ifade edememe
  • Özgüven eksikliği

İfade tarzı: İfade şeklinizde etkileşim sergiler. Pozitif anlamda yaratıcılığın ifadesidir, negatif anlamda ise etkiler altında kalmanızın ifadesini dile getirir.

Boğaz Çakrası Künye

Bulunduğu Yer

Boğaz, Gırtlak

Renk

Açık mavi, Yeşilimsi mavi, Turkuaz, Gümüşümsü mavi

En Önemli Taşları

Akuamarin, safir, turkuaz, mavi kuvars, mavi topaz, kyanit, kalsit, selestit, hemimorfit, kalsedon, amazonit, mavi akik

Etkilediği Sistemler

Solunum Sistemi, Lenfatik Sistem

Etkilediği Salgı Bezleri

Tiroid
Önceki İçerikAzurit
Sonraki İçerikKalp Çakrası ve Taşlar
2004 yılından bu yana gerek mesleki gerekse hobi olarak Doğal Taşlara ilgi duyuyor ve bu konuda yerli ve yabancı kaynakları araştırarak bilgi ediniyorum. Edindiğim değerli ve yarı değerli taşlar hakkındaki bilgi birikimini 2012 yılında yazıya dökmeye karar verdim. Basılı bir kitapta toplamaktansa online platformda olması daha faydalı olur diye düşündüm ve degerlitaslar.gen.tr websitesi kuruldu. :)

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

eighteen + ten =