Taş alırken nelere dikkat edilmeli bundan bahsetmeden önce biraz doğal taşların özelliklerinden bahsedelim. Sonrasında taş alırken ve seçerken hangi noktalara dikkat etmeliyiz bakacağız.
Doğal Taşların Özellikleri
Yeryüzünde var olan her şey bir sebeple yaratılmıştır. Değerli taşlar ve yarı değerli taşlar da bu halkanın en önemli parçasıdır.
Magmanın milyarlarca yılda dünyanın çekirdeğinden yukarı doğru bir lav seli olarak çıkması, çatlaklarda toplanıp taşlaşması ve bu arada gördüğü basınç ve içinde bulunan mineraller sayesinde kazanmış olduğu bir enerjisi vardır. Her taş birbirinden farklı etki ve özelliklere sahiptir. Bu taşların bazıları olumlu etkilere sahipken bazıları olumsuz etkilere sahip olurlar. Bu konuda oldukça dikkat edilmeli. Kullanacağınız bir taşın faydalarından yararlanmak istiyorsanız en önemli şart taşın gerçek olmasıdır. Bu sebeple de alışverişinizi güvendiğiniz adreslerden ve kişilerden yapmanız faydanıza olacaktır.
Taş Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
-
- Taş alırken dikkat edeceğiniz en önemli husus taşı severek almanızdır. Tavsiyeyle taş almamalısınız, hangi taşa ihtiyacınız varsa onu almalısınız.
- Kuvars taşları başta olmak üzere dokunulmuş, kullanılmış taşların arındırılmadan kullanılması sakıncalıdır. Yeni bir taş aldığınızda mutlaka taşınızı temizlemelisiniz.
- Şifa için alınan taşların ilgili olduğu çakralarda kullanılması daha fazla fayda getirir. Çakra: Vücudun enerji alış- veriş noktalarıdır. Vücudumuzda 7 tane çakra vardır. Çakralar ile daha detaylı bilgi için çakralar bölümüne bakabilirsiniz.
- Kuvars kristallerinin taşlar arasında özel bir yeri olup, insan hayatı üzerinde büyük etkileri vardır. Kuvars taşları en basit anlatımıyla enerji yönlendiricidir. Enerji tanzimi, tansiyon tanzimi, radyasyondan korunma, çakra açılmasında, şifacılıkta vb. kullanılır. Bilinçli kullanılması tavsiye olunur. Yanlış kullanımlarda zarar verebilir.
- Mücevher niteliğindeki değerli taşlarda rengin başladığı gibi bitmesine ve içinde nokta, çizik, çatlak olmamasına dikkat edin.
- Yarı değerli taşlarda ise bu durum tam tersidir. Yarı değerli taşlar (Doğal Taşlar) genelde başladığı gibi bitmez ve hiç bir zaman bir öncekinin birebir aynısı olmaz.
- Kristal yapılı taşların doğal, işlem görmemiş halleri insanlara daha fazla şifa ve fayda temin eder. Tabiki işlenmiş taşlarda tene değdiği zaman etkileri daha güçlü olacaktır.
güzel bir site olmuş, yeni yazılar bekliyoruz.
Yeni yeni göz gezdirmiş olduğum bi site , çok başarılı süpersiniz. Sizden ricam internet üzerindn online doğal taş satan bildiğiniz bi site varsa yazı türünde ve başlık altında ulaşmamızı sağlayabilir misiniz ?
Merhabalar,
Değerli düşünceleriniz bizi çok mutlu etti 🙂
Çok yakında taşları temin edebileceğiniz sitemizi sizinle paylaşıyor olacağız.
İlginiz için teşekkür ederiz…
Merhabalar,
Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Emeğinize sağlık. Size bir soru sormak istiyorum. Bundan 3 yıl önce bir ametist taşı almıştım. İşlenmemiş doğal halinde kocaman bir taştı. Eve geldim ve taşı elime aldım. Ametistin parçaları kopmaya başladı. Bu şekilde 3-5 parçası koptu. Suyla temizledim toprakta beklettim fakat değişen bir şey olmadı maalesef. Halen de kopmaya devam ediyor. Acaba taş sahte olabilir mi?
Merhaba,
Ametist taşı sert bir kristaldir kolaylıkla kırılmaması gerekir ancak taşın boyutu, kesimi de önemli tabii. Kristalize bir yapı olduğu için ince kesilmişse kristalleri ayrılabilir. Sahte olduğunu düşünmüyorum ancak yinede bu işle ilgilenen birine (taş uzmanı yada doğal taş satılan bir yere) fiziki olarak göstermeniz kesin bilgi almanızda daha iyi olur. Görmeden yada fotoğraf ile tespit yapmak çok zor malesef.
İlginiz ve değerli görüşleriniz için ben teşekkür ederim.
bir kaç tane doğal taşı bir arada kullanmaktan zarar gelir mi ? tek bir tane mi takmalıyız yoksa bir arada kullanabilir miyiz ? teşekkürler
Merhaba, sayfanızı yeni keşfetmeme rağmen hemen hemen her yazınızı okudum ve çoğu soruma cevap aldım ama bir soruma hiç bir yerde cevap bulamıyorum. Ben Ay, Kuvars ve Akik taşı aldım ancak bunların sahte olup olmadığını nasıl anlayacağımı bilmiyorum. Acaba anlamanın bir yolu var mı?
Merhaba,
Bu yanıtlaması zor bir soru olduğu için genelde paylaşılmıyor. 🙂
Bizler sürekli taş ile muhatap olduğumuz için elimize aldığımız taşın %90 ihtimalle gerçek olup olmadığını anlayabiliyoruz artık. Ancak taşları çok iyi tanımayan birinin bunu anlaması zor. Zira piyasada maalesef çok iyi replikalar olabiliyor.
Basitçe taşın ağır olması, soğuk olması, taşın damarlarının olması vb kriterler incelenir. Bu plastik yada cam boncuk ile kıyaslanırken kullanılır genelde. Ancak bazı taşlarıda boyayarak satıyorlar, bunları ancak boyası çıktığında anlayabilirsiniz. (Mesela Havlit taşının boyanarak turkuaz(firuze) olarak satıldığını gördüm yıllar önce.)
En kesin sonuç için analiz yapılır, mineral ve elementlerine göre taşın ne olduğu belirlenir. Buda çok pratik bir yol değildir.
Bu sebeple son kullanıcı için en iyi ve güvenli yol, güvenilir kaynaklardan alışveriş yapmaktır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir,
Sevgiyle kalın.. 🙂