Bronzite

0

Bronzite Nedir?

Bronzite; Kalsiyum, magnezyum ve demir içeriği olan güçlü bir maden grubunun taşıdır. Silikat, piroksen içeren mineral takımının içeriğidir.

İsmini hem rengindeki kahverenginin zer parıltıları ile bronz bir görünümü olması ve değerli taş biliminde içinde bulunduğu maden grubunun isminin birleşiminden alır. Orta sertlikte aşırı ısıya çok fazla maruz bırakılmaması gereken bir taş türüdür.

En önemli özelliği ise yoğun enerji veren ve adeta bulunduğu ortama, üzerinde taşıyan kişiye bir nevi vitamin etkisi yaratmasıdır. Göz alıcı parlaklığıyla  insanın içine işleyen farklı bir aurası vardır.

Bronzite Taşının Özellikleri Nelerdir?

Bronzite taşının yoğun iyileştirme etkisi, kişinin ruhsal, bedensel ve aynı zamanda zihinsel anlamda dengelenmesine, rahatlamasına yardımcı olur.

Meditasyon sırasında güçlü bir şekilde Sakral çakraya olan etkisi nedeniyle çokça tercih edilir. Nergis çiçeği ve sedir ağacının uçucu ıtri yağı bu yoğun yenileyici ve dinlendirici etkiyi arttırır. Sakral çakra ile bağlantısı nedeniyle sindirim sistemi ve bağırsaklar, idrar torbası, çoğalma (üreme) organlarının idaresine olumlu etkileri de görülmektedir.

Koruyucu özelliği ile ahenk ve balansın sürekliliğini sağlamaya katkı sağlar. Bu özellikleri sebebiyle sıklıkla  “Yeryüzü Zırhı” deyimi kullanılır. Birçok değerli taşa nazaran, en güzel özelliği ise farklı şifalı değerli taşlar ile kombinasyon yapılarak kullanılabilmesidir.

Kaplan gözü, Siyah onix, Aquamarine, Ocean Jasper, Clear quartz (Kristal kuvars) gibi….

Bronzite taşının hayal gücünü tetikleyici ve besleyici etkisi, yaratıcılığı desteklemesi ve insanın içine yapabilirim; başarabilirim hissini vermesi de bir diğer farklı özelliğidir.

Bilhassa hayatlarında yenilikler yapan, herşeye sıfırdan başlayan herkese Bronzit’in temiz ve destekleyici enerjisini yansıtacağını belirtiriz. Aynı zamanda her daim yeni başlangıçlara, iç güce daha da yakınlaşmayı sağladığı için Savaşçı taşı denilir.



Bronzite Taşının Bakımı ve Temizliği

Enerji frekansı yüksek bir taş olan Bronzite mümkün mertebe sık aralıklarla temizlenmelidir.  Güneş ışığında belli bir süre kalması temizlemede en iyi yoldur. Ancak bu süreye çok dikkat edilmelidir. Kesinlikle uzun süre yoğun ısı ile temas ettirilmemelidir.

Diğer bir temizleme yöntemi olarak adaçayı veya palo santo ağacı ile yapılacak tütsülemedir. Bronzite taşının enerjisinin tamamiyle yenilenmesini sağlayabilirsiniz.

Bronzite Taşı Faydaları

  • Zihinsel dinginliği ortaya çıkaran Bronzite özellikle sinir sisteminin gevşemesine faydalıdır.
  • Bunalım ve stresle başa çıkmada enerji yenileyerek rahatlama sağlar.
  • Sakral çakraya olan faydası nedeniyle genellikle sindirim sistemi ve çoğalma (üreme) sisteminin daha rahat çalışmasına enerjinin yenilerek temizlenmesine yardımcı olur.
  • Bronzite taşı, tam burda kaldım, artık bitti; dediğiniz iç savaşınızı yeniden ve daha güçlü hissederek başlatmanıza; özgüven duygusunu yükseltmeye yardımcıdır. Bu nedenle diğer ismi Savaşçı taşıdır.
  • Kan deveranına, oksijen miktarının artmasına yardımcı olarak temizlenmesini sağlar.
  • İleriye dönük planlama ve yaratıcılığın ortaya çıkmasına olanak sağlar. Bronzit’in hayal gücüne olan etkisi ile yaratıcılığınızın doruklarında yepyeni kapıların karşınıza çıkmasına hazır olun 🙂
  • İçeriğinde bulunan demir minerali yorgunluk ve bitkinliği gidermeye yardım eder.
  • Ayrıca farklı şifalı taşlarla bir arada kullanılabilme özelliği de vardır ki, bu özellikle şifasını en yüksek noktaya taşımasına negatif enerjiyi kişiden daha çabuk uzaklaştırmasına yardım eder.
  • Bilhassa meditasyon ve yoga yapan kişinin üzerinde yahut çevresinde bulunması; rahatlama, iç huzur, özgüven duygularını daha yoğundan hissetmesine yardımcı olur; bu sebeple bu tarz ritüellerde sıklıkla tercih edilmektedir. 

Künye

Sertlik

5 – 5,5

Özgül Ağırlık

3 ,35

Kimyasal Formül ve Grubu

(Mg,Fe)SiO3 – Silikat Piroksen

Renk

Zer ışıltılı kakao kahvesi ve Yeşil

Çıkarıldığı Yerler

ABD, Madagaskar, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Almanya, Norveç, Sri Lanka, Grönland, Güney Afrika ve Hindistan

Çakralar

Sakral Çakra



Daha fazla görsel için Google 🙂

Önceki İçerikSu ile Temizlenmemesi Gereken Doğal Taşlar
Sonraki İçerikAğaç Akik (Dendritic Agate)
Bilgin
2004 yılından bu yana gerek mesleki gerekse hobi olarak doğal taş ve kristallere ilgi duyuyor ve bu konuda yerli ve yabancı kaynakları araştırıyor ve bu konuda eğitimler alıyorum. 2012 yılında araştırdıklarımı yazıya dökmeye karar verdim. Basılı bir kitapta toplamaktansa online platformda olması ve sürekli güncellenmesi daha faydalı olur diye düşündüm ve degerlitaslar.gen.tr web sitesini kurdum. Geçen 20 yıllık süreç içerisinde güvenilir kaynaklardan doğal taşlar, kristal terapi, Litohealing hakkında eğitimler aldım ve bu bilgi birikimini de burada paylaşmaya çalışıyorum. 2023 yılı itibari ile Teonora.com e-ticaret sitemizi açtık ve gerçek doğal taş tasarımlarımızı en güvenli yollarla size ulaştırmaya çalışıyoruz. Şifa Olsun, Faydalı olması dileğiyle...

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

18 − 13 =