İndikolit taşı, derin mavi rengi ile dikkat çeker ve “Manevi Netlik” taşıdır. Manevi özgürlüğü ve kendini ifade etmeyi teşvik eden İndikolit kristali, Turmalin ailesine ait bir kristaldir. Umuda ilham veren İndikolit, zihni sakinleştirir, korkuyu hafifletir ve ruhsal doğanızı anlamanızı kolaylaştırır. Boğaz çakrası için kullanılır ve etkilidir. Enerjisi güçlü kristallerdendir.
İndikolit (İndigolit) Nedir?
Turmalin ailesinin Mavi renkli üyesidir. Bu sebeple farklı kaynaklarda ve farklı dillerde Mavi turmalin, Blue Tourmaline, İndigolit, Indicolite, Indigolith isimleriyle de bu kristali görebilirsiniz.
Kimyasal bileşim olarak birçok minerali bünyesinde bulundurur. Magnezyum, demir, alüminyum, lityum bunların başlıcalarıdır. İndikolit, sıklıkla metamorfik kayaçlarda ve yüksek sıcaklıktaki hidrotermal damarlarda bulunur. Aynı zamanda en renkli grup olan Elbaite Turmalin çeşidine de aittir ancak her indikolit “elbaite” değildir.
Renklenme genellikle lityum elementinin varlığına bağlıdır. Kristal yapısı, turmalin grubunda yaygın olan dik prizmatik şekle sahiptir.
Mavi tonlarındaki doğal güzelliği nedeniyle, indikolit mücevher yapımında tercih edilen bir taştır. Ancak doğal olarak saf ve büyük boyutlarda bulunması nadirdir, bu yüzden çok büyük indicolit taşları genellikle çok değerlidir.
İndikolit (İndigolit) Faydaları
- Osilasyon (Salınım) değeri yüksek ve enerjisi güçlü bir taştır.
- Renginden de anlaşılabileceği gibi boğaz çakrası için idealdir. Ancak rengine bağlı olarak üçüncü göz çakrası içinde kullanılabilir.
- İş görüşmeleri, sunum, topluluk önünde konuşma gibi durumlarda olumlu etkileri vardır.
- Zihinsel netlik sağlar, iletişimi arttırır.
- İç huzuru sağlar, ruhsal ve duygusal dengeyi destekler.
- Ruhsal özgürlükle kendini net ifade etme becerisini destekler.
- Koyu mavi rengi psişik farkındalığa yardımcı olur.
- Çevreyle uyum içerisinde yaşamayı destekler.
- Şifacılar için kullanışlı ve mükemmel bir taştır. Olumsuzlukların yapışıp kalmasını engeller. Birçok alanda şifa taşı olarak kullanılır.
İndikolit (İndigolit) Taşının Temizliği ve Bakımı
Turmalin ailesine ait olduğundan yukarıda bahsetmiştik. İndikolit kristalinin sertlik derecesi 7’dir. Bu sebeple kuru toprak üzerine bırakarak veya kısa süreli akan su altında bekleterek enerji temizliğini yapmanız mümkün. Bunların yanı sıra tabiki tütsüleme ve selenit kasede bekleterek arındırma yöntemleride kullanışlı uygulamalardır. Taşınızı sürekli kullanıyorsanız, kullanım yoğunluğunuza göre belirli aralıklarla temizlemeyi ihmal etmemelisiniz.
Fiziksel temizliği için ise nemli bir bez ile silmeniz veya su altında yıkamanız mümkün. Ancak mücevher kalitesindeki bu değerli kristale her zaman narin ve nazik davranmalısınız. Temizlik aşamasında kesinlikle deterjan, sabun, kolonya gibi alkollü ve aşındırıcı kimyasallar kullanmayınız. Bu tür işlemler taşınızın fiziksel veya kimyasal olarak bozulmasına sebep olabilir.
Künye
Sertlik | 7 – 7,5 |
Özgül Ağırlık | 3,05 – 3,11 |
Kimyasal Formül ve Grubu | A(D3)G6(T6O18)(BO3)3X3Z ve Turmalin |
Renk | Koyu Mavi, İndigo Mavi, Yeşilimsi Mavi |
Çıkarıldığı Yerler | Brezilya, Sri Lanka, ABD, Bulgaristan, Madagaskar, Nijerya, Mozambik |
Çakralar | Boğaz Çakra |
Kaynaklar: Mindat.org , Wikipedia
Daha Fazla görsel için: Google