Hemimorfit, Hemimorphite ve Kalamin isimleriyle de bilinir. Mavi rengi ile boğaz çakrasının kristallerindendir. Bulunması kolay olmayan, nadir bir kristaldir ve tedariki günden güne zorlaşmaktadır.
Hayatınızı daha üretken, daha huzurlu ve daha keyifli hale getirecek bu kristalin enerjileri sizi korku ve şüpheden kurtaracaktır. Harika bir enerji ve coşku kaynağıdır. Odaklanmanızda, üretken olmanızda, gün içindeki tüm işlerinizi yerine getirmenizde yardımcı olacaktır.
Hemimorfit Nedir? Hemimorfit (Kalamin) Özellikleri
1853 yılında Adolph Kenngott tarafından kristallerin hemimorfik morfolojisine atıfta bulunularak isimlendirilmiştir. Kalamin başta olmak üzere bu taşa birçok isim verilmiştir. Hemimorfit ismi ise, 1962 yılında Uluslararası Mineraloji Derneği tarafından kalamin yerine seçildi. Ancak halen bazı kaynaklarda Kalamin olarak bahsedilmektedir.
Genellikle uçuk mavi, opak yeşil, beyaz, gri ve kahverengi renk skalasına sahip olan Hemimorfit , doğal taşlar arasında oldukça göz alıcı ve nadir bulunan bir taştır. Amazonit ve Akuamarin taşına benzerliği sebebi ile zaman zaman karıştırılmaktadır. Doğada az bulunan ve işlenmesi zor olan bu mineral, çinko silikatın nadir bir formudur. Sert ama kolay kırılır bir yapıya sahiptir. Doğada genellikle ince çubuksu kristaller halinde bulunmaktadır. Ayrıca şekilsiz kayalar halinde de bulunabilmektedir.
En önemli Hemimorfit yatakları Almanya’nın Aachen kentinde ve Belçika’nın Vieille Montagne kentinde bulunabilir. Bu yerlerin dışında ABD, Madagaskar, Namibya, Kongo, Tayland, Rusya, Polonya, Meksika, İtalya, İngiltere, Avusturya, Avustralya ve Cezayir de çıkarılan yerler arasında bulunmaktadır.
Avusturya, Güney Afrika, İngiltere, Polonya, Tayland çıkarıldığı ülkelerden bazılarıdır. Duygulara hitap eden Hemimorfit taşı Terazi burcu taşlarındandır. Hemimorfit taşı aynı zamanda Kalamin ve Çinko Silikat olarak da adlandırılır.
Hemimorfit Faydaları
- Hemimorfit taşı pozitif enerjinin açığa çıkmasında büyük rol oynar, kişinin içindeki enerjiden pozitif anlamda faydalanmasında etkilidir.
- Çakraların temizlenmesi ve dengelenmesi amacıyla da kullanılan bu değerli taş ruhsal ve kişisel gelişime yardımcı olur.
- Homonal sebeplerden kaynaklanan baş ağrılarına iyi geldiği bilinmektedir.
- Bununla birlikte kişinin kendisini iyi hissetmesine sebebiyet verdiğinden depresyon rahatsızlıklarına iyi gelirken iştah açıcı özelliği de vardır.
Kalp ile beyin arasında köprü oluşturur - Aslen boğaz çakrası taşı olan Hemimorfit aynı zamanda 3. Göz (alın) bölgesindeki çakrayı harekete geçirerek kişinin görsel kabiliyetlerini geliştirir,
- Kişiye hem dünyada olan bitene hem kendi iç dünyasına daha derin bir gözle bakmasına yardımcı olur.
- Ruhsal bütünleşmeyi sağlar,
- Kişisel gelişimde yardımcı olur,
- Kişinin kendine saygı duymasını sağlar,
- Aynı zamanda diğer insanlara da saygılı olmasında yardımcıdır,
- Özgüveni güçlendirir,
- Mide bulantısında dindirmeye yardımcı olduğu düşünülüyor,
- Bedenin ihtiyacı olan normal kilosuna dönmesine yardımcıdır (zayıflama veya kilo alma),
- Hücresel yenileme için faydalıdır.
- Hisleri kuvvetlendirir.
Hemimorfit Taşı Temizliği ve Bakımı
Bu nadir ve kıymetli mineral, Mohs cetveline göre sertliği 4,5 – 5 olarak belirlenmiştir. Çok sert bir mineral olmadığı için kırılgan olabilmektedir. Bu sebeple kullanırken ve bakımını yaparken narin davranılmalı, saklarken ayrı bir kutu içerisinde muhafaza edilmelidir. Gereğinden fazla su ile temas etmesi taşınızın fiziksel veya kimyasal yapısına zarar verebilir. Nemli bir bez ile silinmesi yeterlidir. Enerjisel temizliği için ise tütsüleme yöntemi en güvenli yöntemdir.
Kullanım ve bakım esnasında alkol veya aşındırıcı içeren herhangi bir temizleyici (deterjan, sabun, kolonya, parfüm vb.) taşınıza zarar verir. bu sebeple bu maddelerden uzak tutmalısınız.
Künye
Sertlik | 4,5 – 5 |
Özgül Ağırlık | 3.4 – 3.6 |
Kimyasal Formül ve Grubu | Zn4Si2O7(OH)2 · H2O |
Renk | Yeşilimsi Mavi, Yeşilimsi, Sarımsı, Açık Mavi |
Çıkarıldığı Yerler | Almanya, Belçika, ABD, Madagaskar, Namibya, Kongo, Tayland, Rusya, Polonya, Meksika, İtalya, İngiltere, Avusturya, Avustralya ve Cezayir |
Çakralar | Boğaz Çakrası, Üçüncü Göz (Alın) ve Taç Çakraları |
Kaynaklar: