Terazi Burcu Taşları (23 Eylül – 23 Ekim)

0

Terazi burcu taşları nelerdir? Terazi burcu sembolü pembe kuvars’tır. Kuvars grubu en yaygın çıkarılan türlerinden biridir. Türkiye’de de bir miktar çıkarılmaktadır. Pembe Kuvars aşkı temsil eder. Aşk ve kalbin taşıdır.

Ametist ile birlikte kullanıldığında etkisini arttırmaktadır. Ayrıntılı bilgi için Pembe Kuvars yazımızı incelebilirsiniz.

Terazi Burcunun Doğal Taşları

>> Terazi Burcu Taşları: Safir, Opal, Gül Kuvars (Pembe Kuvars), Turkuvaz, Kristal Kuvars, Malakit, Akuamarin, Apatit, Rubellit

>> Birlikte Kullanılabilecek Diğer Taşlar: Aventurin, Aytaşı, Çistolit, Dumanlı Kuvars, Güneş, Hemimorfit, İyolit, Jasper, Jips, Kalsit, Kantaşı, Kehribar, Kiyanit, Krizokol, Krizopraz, Kunzit, Lapis Lazuli, Lepidolit, Mercan, Morganit, Prehnit, Rutilli Kuvars, Selenit, Selestit, Sitrin, Sodalit, Tanzanit, Turmalin, Unakit, Yeşim, Zeberced, Zirkon, Zoisit, Zümrüt

Terazi Burcu Özellikleri

Zodyağın yedinci burcudur. Hava elementinden ve öncü niteliktedir. Yönetici gezegeni Venüs’tür. 23 Eylül ve 23 Ekim tarihleri arasında doğanlar Terazi Burcu özellikleri gösterirler. Eril enerjili, erkeksi, pozitif burçlar grubundadır. Vücutta yönettiği bölgeler; böbrekler, üreme organları ve alt sırt bölgesi. Bu bölgede oluşabilecek rahatsızlıklara karşı dikkatli olmalı, bol su içmeli ve sırt kaslarını güçlendirmelidir.

Yalnızlıktan hiç hoşlanmaz. Kendine eğlenceli ortamlar yaratır, insanları bir araya toplar, birbiriyle tanıştırır. Kendini insan ilişkileri aracılığıyla tanır. Ekip çalışmalarında, ve ortaklıklarda, hoşgörü ve anlayış dolu bir atmosfer yaratma konusunda sonsuz derecede başarılıdır. Terazi, aşka tutkuyla bağlanabilir. Bu duyguyu; hem tensel, hem duygusal, her yönüyle tatmak ister. Adaletsizlikler karşısında tepkisiz kalamaz. Bu burçtan pek çok aktivist çıkar. Üstün yargı yetenekleri vardır.

Lider ve hükmedici tutumunu, sevimliliği ile ustaca görünmez kılar. Son sözü daima o söyler ve çevresindekileri tatlılıkla yönetir. Son derece dürüsttür. Ne var ki, düşüncelerini her zaman ifade etmez. Diplomaside oldukça nazik ve beceriklidir.

Her şeyde bir ahenk arar. Sakin ve güvende hissetmesi bunlara bağlıdır. Sanatçı ve yaratıcı bir ruha sahiptir. Estetik algısı çok gelişmiştir. Güzel sanatlara düşkündür.

Son derece gelişmiş bir adalet duygusuna sahiptir. Haksızlıklar karşısında asla sessiz kalamaz. İlişkilerinde insanlara, dengeli, eşitlikçi, nazik davranır. Bu onu çok mutlu eder ve karşılığını da görmek ister. Burada da bir denge arayışı vardır. Bu dengeyi kurabildiği oranda huzurlu ve mutlu olur. Terazi burcundan, çok sayıda avukat, hakim ve savcı çıkar. Adil olmak, adaleti sağlamak konusunda turarlı olmak sanat ve adalet alanında oldukça zor tutturulan hedeflerdir. Bu zorluğun altından ancak bir Terazi kalkabilir.

Yaşam üzerine derin düşünceleri vardır. Olayları çeşitli parametreleriyle; dünüyle bugününü, farkedilen yönlerini, gizli noktalarını kıyaslamaya, tutarlı bir sonuca ulaşmaya çalıştığı için bir karara varması oldukça zaman alır. Onun bu tutumu, bu kadar geç karar vermesinin nedeni bir çevresi tarafından türlü kavranamayabilir. Terazinin bu tutumu; denge arayışından kaynaklanır.

Anlaşmazlıktan, sert kavgalardan hoşlanmaz. İnsanları mutlu görmek ister. Çevresinde, son derece kibar ve güler yüzlü bir insan olarak bilinir. Ne var ki, zorlanmaya da gelemezler. Toleransları yüksek değildir. Israrlı davranışlar karşısında nazik tutumunu yitirir.

Cazibeli ve çekicidir.

Eğlence ve sosyal ortamlar, her zaman Terazi’ye çekici gelir. Kalabalık bir arkadaş çevresi vardır. Dışa dönük, sevimli, mizah yönü güçlü, gezmeyi, eğlenmeyi seven çok yönlü bir insandır. Beğenilmek ve iltifat görmek ihtiyacı fazladır. Terazi ilişkilerinde gerçek olmayan bir uysallık görüntüsü sergileyip, kendi bireyliğini bastırarak, mutlu bir görüntü sergileyebilir. Kendi önceliklerini unutacak kadar, empati yapabilir.

Terazi, cazibeli ve çekicidir. Kendisini duygularına fazla kaptırmaz. Aşkta da denge, uyum ve daima özgürlük arayışındadır. Verimliliği, büyük oranda ilişkilerindeki başarısıyla doğru orantılıdır. Aşka ve cinselliğe bakışı oldukça romantiktir. Hayalgücü son derece renkli ve keyfine düşkün olabilir.

Para kazanmak için çalışıp didinmek istemezler. Ortaklıklarda şanslıdırlar. Eşleriyle ya da güven duydukları bir kişiyle birlikte yatırımlar yaparak kazanç sağlayabilir. Altın, pırlanta ve değerli taş ve metallere yatırım yaparak kar elde edebilir. Elleri, savurgan olarak nitelendirilebilecek kadar açıktır. Lükse düşkündür. Konforlu yaşamayı sever. Harcadıkları para umurlarında değildir. Onlar için mühim olan arkadaşlarını son derece kaliteli bir şekilde ağırlamaktır.

Önceki İçerikAkrep Burcu Taşları
Sonraki İçerikBaşak Burcu Taşları (24 Ağustos – 22 Eylül)
Bilgin
2004 yılından bu yana gerek mesleki gerekse hobi olarak Doğal Taşlara ilgi duyuyor ve bu konuda yerli ve yabancı kaynakları araştırarak bilgi ediniyorum. Edindiğim değerli ve yarı değerli taşlar hakkındaki bilgi birikimini 2012 yılında yazıya dökmeye karar verdim. Basılı bir kitapta toplamaktansa online platformda olması daha faydalı olur diye düşündüm ve degerlitaslar.gen.tr websitesi kuruldu. :)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

13 + 11 =