Atakamit Taşı (Atacamite Mineral)

0

Atakamit Taşı Özellikleri

Yeni keşfedilen bir taş olan Atakamit Minerali, doğada nadir olarak bulunmaktadır. Nadir olduğu kadar narin bir güzelliği vardır. Bununla birlikte henüz yeni bir taş olması sebebi ile faydaları net olarak bilinmemektedir. Bunun sebeplerinden biri taşların faydalarının tecrübeye dayalı olarak öğrenilmesidir. Bakır madeninin kurak veya tuzlu koşullarda oksidasyona uğraması ile oluşan bir doğal taştır. Bunun yanı sıra volkanik bir tür olan Atakamit taşı, genellikle koyu yeşil bir renge sahiptir. Bu taşa aynı zamanda Perulu Yeşil Kum, Alacamite yada Remolinit de denilmektedir.

Atakamit, Şili’de bulunan Atacama Çölü’nde bulunur. Avusturalya, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri’nde azda olsa çıkarılan atakamit üzerinde araştırmalar devam etmektedir.

Üzerinde küçük kristalleri olan bir mineraldir. Sertlik derecesi 3-3,5 arası olduğu ve oldukça kırılgan olmasından dolayı takı yapımında kullanılamamaktadır. Ancak kütle şeklinde alıp evinizin bir köşesinde dekoratif olarak kullanabilirsiniz.

Atakamit Taşı Faydaları

Krizokol taşına çok benzeyen Atakamit taşı, genellikle bu taş ile karıştırılmaktadır. Koyu yeşil ve koyu turkuaz renklerde bulunan bu değerli taş, meditasyon amaçlı ve üçüncü göz çakrası ile bağlantılı olarak çalışır. Meditasyonda kullanıldığında ruhu güvenli bir şekilde en yüksek düzeylere çıkarmaktadır.

Saflığı ve temizliği simgeleyen bir doğal taştır. Sevgi duygusunu güçlendirir ve korkuların giderilmesinde faydalıdır. Ayrıca böbrekleri temizlediğine inanılmaktadır.

Temizliği ve Bakımı

Çok yumuşak ve kırılgan bir taştır. Takıdansa ortamlarda kütle halinde kullanılması daha kolaydır. Temizliği yapılacağında su ve toprak yöntemleri riskli olabilir. Kırılgan, ufalanabilecek sertliktedir ve suda çözünebilir. Narince silerek temizliği sağlanabilir. Bu taşa sahipseniz ayrı bir kutuda yada kesede saklamalısınız. Çizilmesi, saklandığı yerdeki diğer parçalarla teması halinde ufalanma meydana gelebilir.

Çok narin taşlarınızı aynı zamanda tütsüleme yöntemiyle, selenit taşı yanına koyarak yada tuz lambası yanına koyarakta temizleyebileceğinizi unutmayın. Taşların bakımı ve temizliği ile ilgili detaylar için doğal taşların bakımı yazımızı inceleyebilirsiniz.

Künye

Sertlik 3 – 3,5
Özgül Ağırlık
Kimyasal Formül ve Grubu Cu2(OH)3Cl
Renk Yeşil, turkuaz, mavimsi yeşil
Çıkarıldığı Yerler ABD, Avustralya, Meksika, Şili
Çakralar

 

Atakamit görseli için bağlantıyı takip edebilirsiniz. https://en.wikipedia.org/wiki/Atacamite

Önceki İçerikLületaşı
Sonraki İçerikKuka Nedir?
2004 yılından bu yana gerek mesleki gerekse hobi olarak Doğal Taşlara ilgi duyuyor ve bu konuda yerli ve yabancı kaynakları araştırarak bilgi ediniyorum. Edindiğim değerli ve yarı değerli taşlar hakkındaki bilgi birikimini 2012 yılında yazıya dökmeye karar verdim. Basılı bir kitapta toplamaktansa online platformda olması daha faydalı olur diye düşündüm ve degerlitaslar.gen.tr websitesi kuruldu. :)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

3 + three =